her zaman yanındayız…

Sağlığınız bizim için her şeyden değerli… Taş hastalıkları ile ilgili her konuda bize danışabilirsiniz.

Adresimiz

Teşvikiye Mah. Hakkı Yeten Cad. Center 2 Blk. No:13 / D /103 Şişli İSTANBUL

E-posta

akadirtepeler@yahoo.com

Telefon

+90 537 440 6202

Üroloji Ameliyatları Neden Uzar?

  • 25 Şubat 2019
  • 808 Görüntülenme

Ameliyata girecek olan hastalar ve hasta yakınları uzun ameliyat sürelerinden genellikle endişe duyarlar. Bu konuda haksız da sayılmazlar. Hastaların ameliyathaneye girmesiyle hasta yakınları için zorlu bir bekleyiş başlar. Ameliyathane kapısında veya bekleme salonunda hekimlerinin vereceği bilgiyi beklerler.

Hasta yakınları hastalarının ameliyathaneye alınır alınmaz ameliyatın başladığını ve hasta çıkana kadar ameliyatın sürdüğünü düşünürler. Bu yanlış bir bilgidir. Hastalarımız ameliyathaneye girer girmez ameliyat başlamaz. Ameliyathaneye alınan hastalar ameliyat olacakları odaya götürülmeden önce bir salona alınır ve burada son kontrolleri yapılır. Ameliyat odasına alınan hastalara anestezi ekibi tarafından uygun anestezi yöntemi (lokal, genel veya spinal-epidural) uygulanır. Anestezi uygulandıktan sonra ameliyatın çeşidine göre hastaya pozisyon verilir ve bu sırada hastanın basınç gören yerleri silikon yastıklarla desteklenir. Ayrıca cerrahi sırasında kullanılacak teknik cihazlar (röntgen yani floroskopi cihazı, endoskopi ünitesi, ameliyat mikroskopu, lazer veya taş kırma cihazları, Robotik sistem vs.) ameliyathane odasında uygun konuma yerleştirilir. Cerrahi ekip steril olarak ameliyata başlar. Bu sırada ameliyathanede çalışan anestezi-cerrahi ekip ve yardımcı personeller tam bir uyum içinde çalışır. Buna benzer bir süreç ameliyat tamamlandıktan sonra da uygulanır. Ameliyatı tamamlanan, anestezinin etkisi geçen hasta güvenli bir şekilde odasına transfer edilir.

Ameliyat süreleri hastaya uygulanacak olan ameliyatın çeşidine ve hastaya göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin mesane kanseri nedeniyle mesanenin alınıp bağırsaklardan yeni mesanenin yapıldığı ameliyat genellikle en uzun süren ürolojik operasyonudur. Hastaya veya hastalığa ait faktörler ameliyatı daha komplike hale getirip ameliyat süresini uzatabilir. Örneğin 2 cm böbrek taşı olan hastanın ameliyatı böbreğini dolduran çok daha büyük taşı olan hastanın ameliyatından kısa sürecektir. Veya 2cm böbrek tümörü olan bir hastanın ameliyatı çok daha büyük ve ana damarlara yayılmış böbrek tümörünün ameliyatından kısa sürecektir. Hastanın yaşı, kilosu, eşlik eden diğer hastalıkları, önceden geçirdiği ameliyatlar ve genel durumu da ameliyatları ve anesteziyi daha komplike hale getirip ameliyathanede kalış süresini uzatabilir.

Sohbete Başla
Merhaba, taşsız bir hayat için bizimle iletişim kurabilirsiniz.